Opći uvjeti poslovanja

U općim uvjetima navest ćemo pravila i odredbe vezane za cijeli proces poslovanja naručitelja i izvršitelja.

Podaci o izvršitelju:

D print – obrt za proizvodnju i usluge
Krešimirova 36 e, Rijeka
Vl. Danka Cvjetković
92426312465
e-mail: info@dprint.hr
tel: 0976353714

Na stranici dprint.hr objavljivat ćemo slike i vizuale a sve sa ciljem da posjetitelju pružimo ideju na koji način možemo napraviti neki print koji bi odgovarao s obzirom na vrstu prigode. Sve slike koje objavimo, moguće je printati na različite artikle, izmjeniti ili dodati natpis i boje.
D print.hr ima za cilj upoznati posjetitelje sa mogućnostima koje možemo realizirati a najveću pažnju posvećujemo personaliziranim
narudžbama.

Naručivanje
Naručitelj može naručiti posjetom u poslovnicu, putem web obrasca, telefonom, mailom ili na Viber. Po dobivenom upitu, izrađujemo vizual i šaljemo ga zajedno sa cijenom i ostalim podacima o preuzimanju i plaćanju. Slanje obrasca služi za dobivanje odgovora i možete nam ga poslati

neobavezujuće samo da biste dobili ponudu ili zatražili neki savjet. Naručitelj može donijeti svoje artikle na print ili naručiti artikal sa printom. Narudžba se smatra potvrđenom kada naručitelj uplati akontaciju ili cijeli iznos. Važno je napomenuti da nakon potvrde vizuala, odnosno uplate akonatcije, naručitelj više nije u mogućnosti tražiti izmjene, osim u iznimnim situacijama kada proizvod nije krenuo u izradu. Ako naručitelj odustane od narudžbe nakon uplate akontacije, izvršitelj zadržava akontaciju.

Narudžbe za firme
Prilikom narudžbe artikala u većim količinama, našim klijenitma odobravamo i posebne rabate, te je potrebno zatražiti upit sa što više informacija o tisku. Naša ponuda obuhvaća tisak na raznim promotivnim materijalima te u razgovoru sa naručiteljem definiramo sve detalje i dajemo potrebne savjete i prijedloge. Po dogovoru oko izrade narudžbe, naručitelju izdajemo račun za uplatu akontacije od 50% cjelokupnog iznosa, a ostatak se plaća po isporuci.

Pružatelj usluge zadržava pravo izmjene općih uvjeta na internet stranici dprint.hr bilo kada i bez prethodne obavijesti.
 
Materijali za print
Svi materijali trebali bi biti u što većoj rezoluciji kako bi tisak bio što kvalitetniji. Digitalne materijale nam možete slati u raznim formatima ali ako tekst i linije u Vašem dokumentu nisu u vektorima, D print ne može garantirati najbolju kvalitetu printa. Nakon što primimo Vaše materijale, obradimo ih u programu i postavimo na dimenziju za tisak, obavještavamo Vas ako je kvaliteta tiska upitna i zajedno sa Vama dogovoramo rješenje koje bi najbolje odgovaralo. D print će uvijek posvetiti pažnju kvaliteti materijala i napraviti dodatne napore kako bi poboljšao kvalitetu ispisa.

Preuzimanje
Proizvod možete preuzeti u našoj poslovnici na adresi Krešimirova 36e, Rijeka od 8 – 16 sati ili će biti dostavljen na adresu putem usluga dostavne službe.

Dostava
Dostavu radimo unutar Hrvatske. Cijena dostave je promjenjiva ali najčešće je 30,00 kn, o čemu će naručitelj biti obaviješten prije zaključivanja narudžbe. Rok dostave je 3-5 radnih dana, ali najčešće se dostavlja sljedeći dan od uplate. U slučaju posebnih okolnosti, kada se može desiti da dostava kasni, naručitelja obavještavamo i šaljemo link za praćenje paketa, te ne snosimo odgovornost za kašnjenje u smislu da naručitelj ima pravo na naknadu štete. Ako iz nekog razloga naručitelj ne preuzme na vrijeme i paket se vrati, naručitelj se obvezuje platiti usluge troška nove dostave prije ponovnog slanja paketa. Po primitku paketa provjerite da li je oštećen, ukoliko primjetite oštećenja potrebno je prijaviti nam a mi ćemo se pobrinuti da što prije riješimo nastalu situaciju. 

Podnošenje prigovora/reklamacije
Pri isporuci proizvoda, D print se obvezuje obavijestiti naručitelja o održavanju i korištenju istog proizvoda. D print ne odgovara za oštećenja na proizvodu ukoliko ga je naručitelj nepravilno održavao ili nepravilno koristio. Naručitelj može napraviti prigovor ukoliko nije zadovoljan isporučenim proizvodom a izvršitelj se obvezuje da će u roku od 15 dana od primljenog prigovora, provjeriti, testirati i ustanoviti slučaj i moguće nedostatke, te u slučaju tehničke pogreške u procesu izrade o svom trošku rješiti prigovor. Nepotpuni i nepravovremeni prigovori neće se uzimati u obzir.
Trošak povrata ili zamjene robe po osnovi greške na proizvodu snosi izvršitelj, a ukoliko se radi o grešci naručitelja, u cijelosti snosi isti.

Reklamacije se priznaju samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje. Prema Zakonu o potrošačima nije moguće reklamirati proizvod koji je kupac izradio prema svojoj želji (Članak 79, stavak 3 Zakona o zaštiti potrošača).

Načini plaćanja
Transakcijsko – plaćanje po izdanom transakcijskom računu

Gotovinsko – plaćanje gotovinom u poslovnici

Zaštita osobnih podataka i privole
Osobne podatke kao i fotografije izvršitelj zadržava i koristi samo za potrebe izrade narudžbe i naručitelj u svakom trenutku možete zatražiti njihovo brisanje iz baze podataka.

Rješavanje sporova
Izvršitelj će spor uvijek probati riješiti dogovornim putem, a ukoliko dođe do sudskih rješavanja sporova, nadležan je sud u Rijeci.